GLI: Slimmer

Een gecombineerde leefstijlinterventie ofwel GLI is een combinatie van behandelingen gericht op gezonde voeding en eetgewoonten, meer bewegen en persoonlijke coaching om verandering van gedrag te stimuleren.  

De GLI:Slimmer bestaat uit een 2-jarig traject waarin deelnemers onder professionele (groeps-)begeleiding bij Hofmans van Benthum kunnen afvallen of werken aan een gezondere leefstijl.

1Wat is GLI: Slimmer?

Het GLI-traject Slimmer is niet het zoveelste dieet, maar het doet veel meer. Met behulp van je leefstijlcoach werk je samen aan veranderingen in je leefstijl met als doel gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven. Hierbij ga je onder begeleiding van een multidisciplinair team, bestaande uit een beweegcoach, diëtist en leefstijlcoach, aan de slag om jouw doelen op het gebied van leefstijl te behalen. Hierbij ga je niet alleen met je voedingspatroon aan de slag, maar ook beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid komen aan bod.

Het Slimmer programma bestaat uit 3 onderdelen:

1. Deelprogramma Bewegen (beweegcoach) 2. Deelprogramma Voeding (diëtist) 3. Deelprogramma Leefstijl (leefstijlcoach)

Deelprogramma Bewegen:

Het deelprogramma Bewegen bestaat uit een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden onder begeleiding van een beweegcoach. Het doel is het bevorderen van beweging en het aanpassen van het beweegpatroon. Samen met je beweegcoach stel je beweegdoelen en een beweegplan op. Deelnemers worden daarnaast gestimuleerd om zelfstandig meer te gaan bewegen.

Deelprogramma Voeding:

Het deelprogramma Voeding bestaat uit minimaal 3 individuele consulten bij onze diëtist (maximaal 3,5 uur) en één groepsbijeenkomst. Na aanleiding van de intake stelt u samen met onze diëtist een behandelplan op met daarin concrete doelen waaraan gewerkt gaat worden. Deze doelen worden tijdens de consulten besproken en tussentijds geëvalueerd. Tijdens de groepsbijeenkomsten wordt o.a. uitleg gegeven over het lezen van etiketten. Ten slotte heeft u aan het einde van het traject een eindgesprek met de diëtist ten behoeve van gedragsbehoud en terugvalpreventie.

Deelprogramma Leefstijl:

Het deelprogramma Leefstijl bestaat uit 3 consulten met uw leefstijlcoach in het eerste jaar (1 individueel consult en 2 groepsbijeenkomsten) en 4 individuele consulten in het tweede jaar. Hiermee wordt nazorg en terugvalpreventie geboden. Het doel van dit deelprogramma is deelnemers ondersteunen in het blijvend volhouden van de nieuwe gezonde leefstijl.

2Komt u in aanmerking voor GLI:Slimmer?

Om deel te nemen aan GLI:Slimmer moet je voldoen aan een aantal criteria. Daarnaast dien je voor deelname een verwijzing van de huisarts te hebben. De huisarts kan een verwijzing uitschrijven wanneer je aan een van onderstaande criteria voldoet:

 • 18 jaar of ouder bent
 • ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30) of overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) in combinatie met:
  • slaapapneu of artrose
  • een vergrote buikomvang
  • een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten
3Wat levert GLI: Slimmer op?

Tijdens het Slimmer-traject bij Hofmans van Benthum kunt u onder begeleiding van een beweegcoach, diëtist en een leefstijlcoach afvallen of werken aan een gezondere leefstijl.

Samen met een multidisciplinair team stelt u uw doelen op met bijpassende acties, waar u in uw eigen tempo aan gaat werken. Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar.

4Wat is het verschil met GLI: CooL?

Naast het Slimmer-traject voeren wij binnen Hofmans van Benthum ook het CooL-traject uit. Het verschil tussen beide trajecten is dat het Slimmer traject zich meer richt op het beweegaspect binnen leefstijl. Tijdens het Slimmer-traject gaat u in groepen van 6-8 personen het eerste half jaar van het traject op wekelijkse basis bewegen onder begeleiding van een van onze gecertificeerde beweegcoaches. U dient hiervoor een FysioVit-sportabonnement af te sluiten om deel te kunnen nemen aan het traject. Binnen het CooL-traject staat gedragsverandering m.b.t. de samenhang van de verschillende leefstijlaspecten (voeding, beweging, slaap en stress) centraal. Hiervoor is het afsluiten van een FysioVit-sportabonnement niet noodzakelijk. Bij het CooL-traject is alleen een leefstijlcoach betrokken, het Slimmer-traject is een multidisciplinair traject waarbij naast de leefstijlcoach ook een beweegcoach en een diëtist betrokken is.

5Onze specialisten

Onze leefstijlcoaches zijn officieel gecertificeerd (BLCN, Beroepsvereniging voor LeefstijlCoaches Nederland) om het GLI-traject Slimmer voor onze praktijk uit te voeren. Hiermee bieden wij deelnemers een erkend GLI-traject. De specialisten bij Hofmans van Benthum op het gebied van leefstijlcoaching zijn:

 • Maarten Blondé
 • Isabeau Guelen
 • Ronda Steur
6Vrijblijvende kennismaking

Plan nu een kennismaking met onze leefstijlcoach om de mogelijkheden van jouw deelname aan een van onze GLI-trajecten te bespreken. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze leefstijlcoach zullen het programma en bovenstaande criteria voor deelname, met je worden besproken.

7Verwijzing & vergoeding

De kosten van deelname aan het Slimmer-traject worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering, zonder dat dit ten koste gaat van uw eigen risico. Het FysioVit-sportabonnement dat u bij ons afsluit om te sporten wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Aanvullend diëtetiek of fysiotherapie

Wanneer u aan uw leefstijl gaat werken kan de diëtist een mooie aanvulling zijn. Wist u dat diëtetiek in de basisverzekering zit?

Bij eventuele pijntjes of blessures kan de FitCoach contact opnemen met een van de fysiotherapeuten om de klacht te bespreken. De lijntjes zijn kort.