Diabetes

Waarom training bij diabetes?
Bewegen is gezond, vooral voor mensen met diabetes. Het is belangrijk dat u in beweging blijft, ook al vreest u misschien een hypo tijdens het sporten of lukt het niet altijd om uw glucose op peil te houden.

Bewegen kan juist klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien helpt bewegen u een gezond gewicht te bereiken of te behouden. Dat maakt de kans op hart- en vaatziekten en andere aandoeningen kleiner.

Hofmans van Benthum biedt een speciaal trainingsprogramma voor mensen met diabetes mellitus type 2. Het doel van het programma is u te helpen actiever te leven.

Wat levert training bij diabetes op?
Een actieve levensstijl zorgt ervoor dat uw conditie verbetert en dat u gemakkelijker beweegt. Bovendien krijgt u controle over uw bloedglucosewaarde tijdens het bewegen. Dat alles zorgt dat uw kwaliteit van leven stijgt.

Waaruit bestaat training bij diabetes?
De fysiotherapeut van Hofmans van Benthum neemt met u een vragenlijst door en doet een lichamelijk onderzoek. Met deze gegevens en in overleg met u bepaalt hij wat de behandeldoelen zijn: waar gaat u tijdens de therapie aan werken? Daarna stelt de fysiotherapeut een trainingsprogramma op.

U oefent onder meer om uw algemene fitheid en uithoudingsvermogen te verbeteren. Samen bekijkt u hoe u lichamelijke activiteiten in uw dagelijks leven kunt inpassen.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk
De locaties van Hofmans van Benthum beschikken over een ruime oefenzaal met veel mogelijkheden om te trainen. U zult samen met de fysiotherapeut diverse oefeningen uitvoeren ten behoeve van uw algemene fitheid en uithoudingsvermogen.

Vergoeding & verwijzing
Voor de behandeling van diabetes heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt.

Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven.

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug