Afspraak maken voor gratis
GLI kennismakingsgesprek

GLI-traject CooL – onder begeleiding afvallen

Een gecombineerde leefstijlinterventie ofwel GLI is een combinatie van behandelingen gericht op gezonde voeding en eetgewoonten, meer bewegen en persoonlijke coaching om verandering van gedrag te stimuleren. Als aanvulling op ons aanbod op het gebied van leefstijlcoaching bieden wij met ingang van 2023 het GLI-traject CooL aan.

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en bestaat uit een 2-jarig traject waarin deelnemers onder professionele (groeps-)begeleiding bij Hofmans van Benthum kunnen afvallen. Onze leefstijlcoaches Maarten Blondé, Ronda Steur, Niels van Benthum en Isabeau Guelen zijn officieel gecertificeerd om het GLI-traject CooL voor onze praktijk uit te voeren. Hiermee bieden wij deelnemers een erkend GLI-traject, waardoor de kosten van deelname door de zorgverzekeraar worden vergoed.

Inhoud programma
Het GLI-traject CooL is niet het zoveelste dieet, maar het doet veel meer. Met behulp van je leefstijl-coach werk je samen aan veranderingen in je leefstijl met als doel gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven. Hierbij ga je niet alleen met je voedingspatroon aan de slag, maar ook beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid komen aan bod.

Doelen stellen en behalen
Samen met je leefstijlcoach stel je doelen op met bijpassende acties waar je in jouw eigen tempo aan gaat werken. Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar. Je hebt één-op-één gesprekken met de coach en groepssessies met je coach en mede-deelnemers.

Bijeenkomsten en coaching
Het CooL-programma bestaat uit een basisprogramma van 8 maanden en een onderhoudsprogramma van 16 maanden. Beide onderdelen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten van elk 90 minuten met daarnaast 3.5 uur aan individuele gesprekken.

Zorgkosten worden vergoed
Tijdens het GLI-traject CooL blijft de huisarts op afstand betrokken: de leefstijlcoach stemt af met de huisarts, koppelt regelmatig resultaten terug en overlegt zo nodig over eventuele aanvullende zorg. Zo zorgen wij er gezamenlijk voor dat jij op een verantwoorde en gezonde wijze kunt afvallen. Deze aanpak maakt ook dat zorgverzekeraars het GLI-trajcect CooL bij Hofmans van Benthum erkennen en dat dit zonder eigen vergoeding kan worden aangeboden.

Deelnemen aan GLI-traject CooL
Om deel te nemen aan het GLI-traject CooL moet je voldoen een aantal criteria. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze leefstijlcoach zullen het programma en deze criteria met je worden besproken. Daarnaast dien je voor deelname een een verwijzing van de huisarts te hebben om definitief deel te kunnen nemen.

Je kunt je aanmelden voor het GLI-traject CooL als je:

  • 18 jaar of ouder bent
  • overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast:
    • slaapapneu of artrose hebt,
    • een vergrote buikomvang hebt
    • een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt
  • ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30)

Vrijblijvende kennismaking met leefstijlcoach
Plan nu een kennismaking met onze leefstijlcoach om de mogelijkheden van jouw deelname aan het GLI-traject CooL te bespreken. Als je al een verwijzing van de huisarts voor deelname aan GLI-traject hebt dan kunnen wij je direct inschrijven. Indien je deze verwijzing nog niet hebt, dan kunnen wij dit in samenspraak met jou bij de huisarts kenbaar maken.

U kunt u kennismakingsgesprek inplannen door uw gegevens in het blauwe kader in te vullen.