'Opgeven is geen optie'

Vrijdag 07 april 2023

Mijn naam is Geert-Jan van Mil ik ben 46 jaar en ik woon in Stevensbeek.

Op donderdag 1 juni ga ik meedoen aan Alpe D’Huzes dit is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Meedoen is 1 maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Al jaren fiets ik recreatief rondjes rond kerk maar hoe pak ik zo´n evenement op. Al snel had ik in de gaten dat ik hulp kon gebruiken bij zowel het afvallen als een schema opstellen voor mijn trainingen. Via internet kwam ik bij Hofmans van Benthum uit. Voor het afvallen kwam ik bij diëtist Lizette Robben uit en voor de training schema´s bij fysiotherapeut Pieter Fleuren.

Bij Lizette heb ik enorm veel geleerd over voeding in het dagelijks leven maar vooral ook hoe dit te gebruiken tijdens en na het sporten. Hierdoor ben ik al ruim 17 kg afgevallen. Door tijdens evaluatie gesprekken te kijken hoe het gaat kunnen we steeds iets bijsturen wat erg goed werkt.

Bij Pieter heb ik veel inzicht gekregen over hoe te trainen, en hij maakt in blokken van 6 weken training schema´s. Als de 6 weken voorbij zijn bespreken we de voortgang en past Pieter de schema´s daarop aan. Door de gesprekken met Pieter heb ik nu veel meer inzicht in wat ik aan het doen ben op de fiets. Eerlijk gezegd deed ik voorheen maar wat. Hard rijden voelt lekker maar je hebt er niet veel aan zonder gedegen conditie opbouw vooraf.

Ik kan mezelf zo goed mogelijk voorbereiden op de beklimmingen, maar voor iemand die geconfronteerd wordt met kanker is er geen voorbereiding want die moet strijden tegen deze ziekte. Daarom is er voor mij maar één weg, zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez op om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor onderzoek tegen kanker. Opgeven is geen Optie! Help jij mij mee met sponseren? De opbrengt gaat 100% naar het KWF. Mijn profielpagina kun je vinden op Stichting Alpe d’HuZes - Geert-Jan van Mil (opgevenisgeenoptie.nl)

 

Alvast heel erg bedankt!

Geert-Jan van Mil.