Grad van de Heuvel

Grad van de Heuvel

Grad van de Heuvel (55), Beers

Grad van den Heuvel is werkzaam als conducteur bij de NS en heel actief betrokken bij voetbalvereniging HBV uit Beers. Na revalidatie van schouder- en knieklachten staat hij weer volop in het leven.

Wat zijn/waren je klachten?
Mijn 1e revalidatie was na een schouderoperatie, waarbij een stukje bod verwijderd is en een afgescheurde pees is gerepareerd. Na de operatie ben ik begonnen met manuele therapie en daarna ben ik onder leiding van Sjors Hofmans begonnen met een revalidatieprogramma. Bij Hofmans van Benthum in Cuijk zijn alle faciliteiten aanwezig om aan een goed herstel te werken.
In 2012 heb ik een knieprothese gekregen na een voetbalblessure. Hiervoor ben ik geopereerd bij Via Sana in Mill. Door een goed revalidatieprogramma bij Hofmans van Benthum ben ik hier 100% van hersteld en weer in staat om alles te doen.

Waar ken je Hofmans van Benthum van? Hoe ben je hier terecht gekomen?
Ik heb Niels van Benthum zien opgroeien in mijn woonplaats Beers. Daar kwam en kom ik hem nog steeds tegen bij onze favoriete voetbalclub HBV. Door de prettige omgang en de professionaliteit waarmee Niels door de jaren heen menig voetballer behandelde, was de keus voor mij al snel gemaakt toen ik zelf fysiotherapie nodig had.

Wat mij erg aanspreekt is de schitterende praktijk met alle benodigde faciliteiten. De open sfeer door de oefenzaal en iedereen is amicaal en gezellig. Wat ik ook als positief ervaar is het jonge team dat qua opleiding helemaal up to date is. Volgens mij kun je het niet beter treffen. Ook het sportverleden van Sjors en Niels spreekt mij erg aan.
Tevens is de sfeer goed, je wordt met open armen ontvangen. De koffie staat klaar en er is altijd voldoende tijd voor je en je bent snel aan de beurt.

Hoe verliep de intake en de behandelingen?
Er wordt goed naar je geluisterd en aan de hand daarvan wordt in overleg een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan heeft een goede opbouw en wordt duidelijk uitgelegd. Niet in therapeutische, maar in begrijpelijke taal. Je krijgt een goed advies, maar je moet natuurlijk ook zelf aan de slag.

Het is het nu met je?
De klachten waarvoor ik behandeld ben, zijn helemaal verholpen. Helaas heb ik nu wel wat fysieke problemen door versleten onderste rugwervels, dus ik laat mijn gezicht weer geregeld zien bij Hofmans van Benthum. Door meegekregen oefeningen om mijn rug- en buikspieren te trainen ben ik nu bezig om deze te versterken, zodat verdere slijtage zo veel mogelijk voorkomen kan worden.

‹ Terug