Maak kennis met: Pieter Fleuren

Woensdag 28 juni 2023

Maak kennis met: Pieter Fleuren

Mijn naam is Pieter Fleuren (1994) en ik ben werkzaam als fysiotherapeut op de locatie Medipoort en Beugen. Naast mijn werk als fysiotherapeut zul je mij ook in de regio op de wielrenfiets, mountainbike of hardlopend tegen kunnen komen.

Ik ben nu 6 jaar werkzaam bij Hofmans van Benthum. Het menselijk bewegingsapparaat in combinatie met ons brein, is voor mij een buitengewoon bijzondere combinatie die mij al jaren fascineert. Dit samen met mijn voorliefde voor sport beoefenen en kijken op tv, bracht mij bij het vak fysiotherapie. 

Als fysiotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in sportrevalidatie, peesrevalidatie en orthopedische revalidatie. In deze trajecten is het samen opstellen van doelen essentieel om tot een realistisch resultaat te komen. Binnen mijn behandelingen staat de driehoek: wetenschappelijk perspectief, patiënten perspectief en therapeutisch perspectief centraal. Dit betekent dat we naar de wetenschappelijke onderbouwing van behandel methodes kijken, jouw wensen en ideeën bespreken en mijn ervaring meeneem in het maken van keuzes. 

Naast het behandelen ben ik ook betrokken bij een aantal preventieve diensten van onze praktijk. Ik geef op woensdag ochtend in Beugen fitness aan de senioren van deze regio, op donderdag avond hardloop training in Cuijk en ben ik een van de gezichten van Joint Forces (preventie programma sportblessures jeugd). Binnen de preventie diensten bespreken we regelmatig het thema zelfredzaamheid. Ik probeer mensen mee te geven dat ze zelf de regie over hun klachten hebben en ik er voor ze ben om alle tools en bagage te bieden om dit voor elkaar te krijgen.